Azerbejdžan zainteresovan za luke na Dunavu

Azerbejdžan je zainteresovan za učešće u privatizaciji srpskih preduzeća i luka i gradnju infrastrukture u Srbiji. U razgovoru sa ministrom za infrastrukturu i energetiku Milutinom Mrkonjićem u utorak ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov i članovi delegacije te zemlje istakli su zainteresovanost i za izgradnju luke na Dunavu na površini od 200 hektara. Azerbejdžanska delegacija je pokazala veliko interesovanje za status luka u Srbiji, robne i putničke tokove na unutrašnjim plovnim putevima, kao i za druge teme. Gosti iz Azerbejdžana prihvatili su da posete luke u Novom Sadu i Apatinu koje su u vlasništvu Republike Srbije. Članovi delegacije su predložili da učestvuju i u izgradnji luke Šabac na Savi, kao i da sarađuju u izgradnji intermodalnog terminala koji je planiran Prostornim planom do 2020 godine.

Azerbejdžan zainteresovan za luke na DunavuAzerbejdžan je zainteresovan za učešće u privatizaciji srpskih preduzeća i luka i gradnju infrastrukture u Srbiji, saopštilo je srpsko Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku.

U razgovoru sa ministrom za infrastrukturu i energetiku Milutinom Mrkonjićem u utorak ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov i članovi delegacije te zemlje istakli su zainteresovanost i za izgradnju luke na Dunavu na površini od 200 hektara.

Azerbejdžanska delegacija je pokazala veliko interesovanje za status luka u Srbiji, robne i putničke tokove na unutrašnjim plovnim putevima, kao i za druge teme.

Gosti iz Azerbejdžana prihvatili su da posete luke u Novom Sadu i Apatinu koje su u vlasništvu Republike Srbije.

Članovi delegacije su predložili da učestvuju i u izgradnji luke Šabac na Savi, kao i da sarađuju u izgradnji intermodalnog terminala koji je planiran Prostornim planom do 2020 godine.

Ambasador Hasanov je najavio posetu Srbiji privrednika iz Azerbejdžana u septembru ove godine koje će predvoditi ministri za ekonomiju i regionalnog razvoja te kavkaske države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik